Predstavitev novega izpušnega sistema Akrapovič

debate o aktualnih problemih v slovenskem speedwayu

Moderator: speedfreak

Re: Predstavitev novega izpušnega sistema Akrapovič

OdgovorNapisal/-a speedfreak » Sr sep 30, 2009 2:49 pm

Akrapovic se segreva 3x bolj kot king ... tak kot je bil narejen po FIM zahtevah seveda ...

za Crumpa nevem kako se je opeku, Nicki pa mislim da se ni opeku na auspuhu, ampak na zadnji gumi Gafurova ...
Never underestimate the bandwidth of a pickup truck full of floppies. That was in the olden days. Now, how about a Boeing 747 full of DVD-ROMs? There might be a problem with latency, but think of the bandwidth!
speedfreak
moderator

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Siva eminenca » Sr sep 30, 2009 5:43 pm

Jaz v tej celi zgodbi ne razumem tunerjev ( vključno z našimi z Drnačem na čelu). Vsi po vrsti so Akrapovičev izdelek "pljuvali". Razumljivo je to, da voznikom ni všeč, toda tunerji. Tunerji bi morali ta izdelek podpirati ( izdelati je treba motor, vključno z glavo, na novo). Ti idijoti pa potegnejo skupaj z vozniki, namesto da bi pomislili nase. Narobe svet. To dejansko vidiš lahko samo v speedwayu.
:bangin: :bash: :boxing: :angry_smile: :angry_smile: :angry_smile: :bangin: :bash: :boxing:
Siva eminenca
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Žožo » Če okt 01, 2009 8:10 am

speedfreak,popravil bi te če lahko,Laguta je bil,ne Gafurov.
Siva eminenca,tokrat si me razočaral....
ko se tuče,taj se i voli
Uporabniški avatar
Žožo
Mojster

OdgovorNapisal/-a speedfreak » Če okt 01, 2009 8:24 am

Žožo je napisal/-a:speedfreak,popravil bi te če lahko,Laguta je bil,ne Gafurov.

Lahko lahko ... ze ko sm pisal nisem bil siguren za Gafurova, pa sm si reku da me bo ze kdo popravu ce sm se zmotu :angel_not:
Never underestimate the bandwidth of a pickup truck full of floppies. That was in the olden days. Now, how about a Boeing 747 full of DVD-ROMs? There might be a problem with latency, but think of the bandwidth!
speedfreak
moderator

OdgovorNapisal/-a Siva eminenca » Če okt 01, 2009 11:07 pm

Žožo, pomisli realno življensko. Vsi delamo za denar, in živimo od denarja. Tako je vedno bilo, je, in bo. Tako je bilo tudi leta 1994, ko je bil "uzakonjen" sedanji King in nekonkurenčna Jawa in zmanjšanje decibelov na 95 pri 3800 obratih. Prvi dve leti sta bili leti voznikov, ki imajo denar, potem se je pa stvar unesla. In sedaj bo zgodba podobna.
Siva eminenca
Začetnik

OdgovorNapisal/-a slavko54 » Pe okt 02, 2009 12:15 am

Siva eminenca je napisal/-a:Žožo, pomisli realno življensko. Vsi delamo za denar, in živimo od denarja. Tako je vedno bilo, je, in bo. Tako je bilo tudi leta 1994, ko je bil "uzakonjen" sedanji King in nekonkurenčna Jawa in zmanjšanje decibelov na 95 pri 3800 obratih. Prvi dve leti sta bili leti voznikov, ki imajo denar, potem se je pa stvar unesla. In sedaj bo zgodba podobna.

Mogoče imaš prav včasih je res tako denar je sveta vladar in mogoče se bo res stvar unesla toda
odkrito povedano meni se tole tudi ne dopade preveč mogoče se motim bomo videli in včasih je res
da je samo tisto kar poznamo dobro pa ni vedno res da je tako, najbolje da malo počakamo pa bomo
videli ,Tudi jaz imam rad da motorji čimbolj hrumijo saj to je čar tega športa seveda do neke prave
mere :naughty:
I love speedway!!
slavko54
Začetnik

OdgovorNapisal/-a Xrepe » Pe okt 09, 2009 2:47 pm

Zdaj ko je Prodrive predstavil nov izpusni sistem, razmislja tudi king o novem glusniku.

Kot zgleda je FIM zahteval od Akrapovica, da naredijo novi reflekcijski glusnik, namesto trenutnega absorbcijskega glusnika od Kinga.
Akrapovic naj bi opozoril, da bodo motorji z novem sistemu imel vecjo temperaturo in tudi manjso moc.

Vse bi bilo ok, ce ne bi Prodrive naredil en absorbcijski sistem, s katerim pac tudi dosezejo zahteve FIM-a. Kot zdaj zgleda Akrapovic nima moznosti obstati na trgu...

vir: http://www.speedweek.de/art_7578.html

Tukaj je se primerjava med Kingom - Akrapovicem in Prodrive-om:

http://1.2.3.12/bmi/img42.imageshack.us ... odrive.jpg

http://1.2.3.11/bmi/img43.imageshack.us ... odrive.jpg

http://1.2.3.12/bmi/img143.imageshack.u ... odrive.jpg
Murray Walker:
"I've no idea what Eddie Irvine's orders are, but he's following them superlatively well."
Uporabniški avatar
Xrepe
Rezerva

Kraj: Carinthia

OdgovorNapisal/-a admin » Pe okt 09, 2009 3:10 pm

Xrepe je napisal/-a:Vse bi bilo ok, ce ne bi Prodrive naredil en absorbcijski sistem, s katerim pac tudi dosezejo zahteve FIM-a. Kot zdaj zgleda Akrapovic nima moznosti obstati na trgu...

Pa je kdo že kje zasledil, kakšen tip auspuha je Prodrive sploh naredil? Reflekcijskega tako kot Akrapovič? Al drugačnega?
admin
Administrator

OdgovorNapisal/-a Xrepe » Pe okt 09, 2009 7:47 pm

admin je napisal/-a:Pa je kdo že kje zasledil, kakšen tip auspuha je Prodrive sploh naredil? Reflekcijskega tako kot Akrapovič? Al drugačnega?

V Speedweek-u pise da je sistem absorbcijski kot King!

Kot zgleda je FIM zaj.... Akrapovica!

Pa se cena za Prodrive :£305.50 oz. ca. 320€
Murray Walker:
"I've no idea what Eddie Irvine's orders are, but he's following them superlatively well."
Uporabniški avatar
Xrepe
Rezerva

Kraj: Carinthia

OdgovorNapisal/-a Žožo » So okt 10, 2009 11:15 am

Siva eminenca je napisal/-a:Žožo, pomisli realno življensko. Vsi delamo za denar, in živimo od denarja. Tako je vedno bilo, je, in bo. Tako je bilo tudi leta 1994, ko je bil "uzakonjen" sedanji King in nekonkurenčna Jawa in zmanjšanje decibelov na 95 pri 3800 obratih. Prvi dve leti sta bili leti voznikov, ki imajo denar, potem se je pa stvar unesla. In sedaj bo zgodba podobna.

mislim da si me narobe razumel.že ko sem prvič videl akrapovičev izdelek uživo,še preden sem ga videl na stezi,sem bil zelo skeptičen.že sam "volumen" novega dušilca je v meni vzbujal dvome.dušilec je že na "oko" manjši od najmanjše TOLBE ki so ga uporabljali v 80 letih in so takrat meli le dušilno absorbcijsko mrežo v samem kanalu v dušilcu in pa 102 db omejitve.sedaj nevem ali je FIM dala mere za nov auspuh,ali pa se je Akrapovič sam odločil za take mere,je pa po mojem mnenju vsekakor premala.in če še k temu prištejemo da je zasnovan reflekcijsko,pol ne rabimo dalje študirat.sam si omenjal da je treba izdelat nove glave.no.če bodo tekmovalci hoteli uporabljat "naše" auspuhe,pol lahko JRM in pa GM že danes začne z izdelavo glav z V-TEC tehnologijo(variabilni sistem vodenja ventilov),ali pa z EXUPom.to se pa ne bo zgodilo nikoli.upam da me razumeš.
tale izpuh bi mogoče prišel v poštev na dolgih stezah,motokrosu ali pa na chd.sam veš kake karakteristike mora met en agregat za kratke steze...
ko se tuče,taj se i voli
Uporabniški avatar
Žožo
Mojster

OdgovorNapisal/-a Siva eminenca » So okt 10, 2009 2:45 pm

Žožo je napisal/-a:

mislim da si me narobe razumel.že ko sem prvič videl akrapovičev izdelek uživo,še preden sem ga videl na stezi,sem bil zelo skeptičen.že sam "volumen" novega dušilca je v meni vzbujal dvome.dušilec je že na "oko" manjši od najmanjše TOLBE ki so ga uporabljali v 80 letih in so takrat meli le dušilno absorbcijsko mrežo v samem kanalu v dušilcu in pa 102 db omejitve.sedaj nevem ali je FIM dala mere za nov auspuh,ali pa se je Akrapovič sam odločil za take mere,je pa po mojem mnenju vsekakor premala.in če še k temu prištejemo da je zasnovan reflekcijsko,pol ne rabimo dalje študirat.sam si omenjal da je treba izdelat nove glave.no.če bodo tekmovalci hoteli uporabljat "naše" auspuhe,pol lahko JRM in pa GM že danes začne z izdelavo glav z V-TEC tehnologijo(variabilni sistem vodenja ventilov),ali pa z EXUPom.to se pa ne bo zgodilo nikoli.upam da me razumeš.
tale izpuh bi mogoče prišel v poštev na dolgih stezah,motokrosu ali pa na chd.sam veš kake karakteristike mora met en agregat za kratke steze...

V-TEC je bil v speedwayu že izproban pa se ni obnesel. Deluje namreč na visokih obratih, speedway se pa vozi na niskih in srednjih. Bi bila pa vsekoakor glava z elektro hidravličnim krmiljenjem ventilov velik napredek. Edini pogoj je akumulator kot izvor energije. Druga takšna stvar, ki bi veliko pomagala, je direkten ubrizg goriva. Pogoj je enak kot pri hidravliki, akumulator kot izvor energije. Za "fiasko" z Akrapovičem so pa zaslužni tudi določeni ljudje iz Slovenije!!!!!!
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Siva eminenca
Začetnik

OdgovorNapisal/-a sale282 » Ne feb 28, 2010 4:58 pm

Uporabniški avatar
sale282
Rezerva

Kraj: Brežice

Prejšnja

Vrni se na Slovenija

Kdo je prisoten